La comissió està formada pel següent professorat :
- Toni Ferriol Alomar. Cap d’estudis adjunt.
- Mercè Perelló. Departament Orientació i Orientadora
- Catalina Perelló Roig. Professora cicles formatius sanitaris
- Yolanda Domínguez Antúnez . Pedagoga departament orientació
- Katya Molinas . Infermera CS Marines
- Catiana Soler Martorell . Educadora Social
- Pep Oliver Ramis . Coordinador/FQ
- Xavier Lluis Quetgles . Policia Tutor
La Comissió ha organitzat per aquest curs les activitats per l'alumnat i famílies següents:
Consulta jove: la infermera durà a terme la consulta jove de manera presencial alcentre.
Manteniment i publicitació del correu electrònic a tota la comunitat escolar,salut@iesalbuhaira.cat, perquè tots l’alumnat, professorat i famílies puguin fer preguntes sobre la covid i temes relacionats.
Tutoria de grup: des de tutoria es faran els següents programes Conselleria de Salut, i els següents tallers i xerrades:
PREVISIÓ DE PROGRAMES/TALLERS /XERRADES Des de tutoria es farà de 1r a 3r d’ESO el programa Es Tic mentre que a 4t d’ESO faran “una nit de festa” a tutoria impartits pel tutors.(4h, 2n i 3r trimestre). Programes del PADIB. SEXUALITAT: impartida per la infermera i l'educadora social a 2n d'ESO. (2n trimestre, 2h per grup).
ANTICONCEPTIUS I MALALTIES DE TRANSMISSIÓ SEXUAL: impartida pel comare i l'educadora social a 3r d'ESO (2n trimestre, 2h per grup).
XERRADA/TALLER PER A LA PREVENCIÓ DEL CONSUM D’ALCOHOL, impartida per la infermera, el policia tutor i l'educadora social a 2n i 3r ESO. (1h per grup, abans de Pasqua, prevenció festa de sant Vicenç).
XERRADA PORNOGRAFIA, impartida per l’associació Genèrica, a 2n d’ESO, 2.5h per grup, subvencionada per l’Ajuntament de Muro.
TALLER DE CANNABIS: impartida per l'infermer Pere Rosselló a 3r d'ESO (3r trimestre, 1h per grup) .
EDUCACIÓ VIAL, a càrrec del policia tutor, o d’un policia local, dirigida a tota l'ESO. (1r trimestre, 1h per grup).
PERILLS A INTERNET, NOVES TECNOLOGIES I CIBERBULLYING a càrrec de la guardia civil a 1r i 2n d’ESO (1h per grup).
CONSOLIDACIÓ DEL BERENAR FRUITES A TOT EL CENTRE. S’incentivarà que els dimarts i dijous tothom bereni fruita.
PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA. Impartit per Educadora Social i infermera. (3r ESO, 1h, 1r trimestre). Es farà amb col·laboració de la comissió de coeducació.
IGUALTAT DE GÈNERE. Impartit per l’educadora social i formadora juvenil. Es farà a 1r i 2n ESO. (1h, 2n trimestre) Es farà amb col·laboració de la comissió de coeducació.
L’ESPORT DES DE LA IGUALTAT D’OPORTUNITATS, ponent Bel Calero, 4t ESO (2n o 3r trimestre, 1h per curs).
XERRADES DE NUTRICIÓ/ALIMENTACIÓ. Bons hàbits alimentaris, ponents alumnes del cicle de Sanitat. (2-3h, tots els grups d’ESO). El treball que faran els alumnes es presentarà als premis NAOS.
LES MALALTIES MENTALS I EL CONSUM DE DROGUES, a 4t d'ESO,1r de batxillerat i cicles mitjans, 1h per grup. A càrrec d'usuaris i professionals delm associació Obertament.
SAFATA DE FRUITA AL BAR. Amb la col·laboració de la madona del bar, hi haurà sempre una safata de fruita al bar per fomentar el consum de la mateixa.
Realització d'una diada de “donar sang”. A finals del segon trimestre farem una diada onvindrà un bus a recollir sang de totes les persones del centre majors de 18 anys que en vulguin donar. De l'alumnat bàsicament seran els alumnes del cicles i algun repetidor de batxillerat. Convidarem a tot el professorat i personal no docent a donar sang. A més intentarem fer unes xerrades per la gent de batxillerat i cicles formatius de la importància de donar sang en la societat actual i dur a terme una campanya de sensibilització.
Escola de pares: organització de tallers/xerrades dirigides als pares per tal de complementar els tallers d'educació per a la salut dels seus fills i fomentar la formació de la comunitat educativa cap a un objectiu comú. Els temes prevists són: alimentació, pujar l’autoestima dels joves, eines pel control parental de les xarxes socials i noves tecnologia, activitat física i salut, ... Aquest curs es farà una enquesta mitjançant un formulari a travésdel gestib per tal engrescar els pares amb l’elecció dels tallers/xerrades, i així, incrementar el nombre de participants a les mateixes.